Leibomen Goedkoop!! Duurkoop?


Goedkope leibomen en vormbomen
Leibomen zijn momenteel niet minder dan een hype. Veel bedrijven proberen hier niet onterecht een graantje van mee te pikken. Door te adverteren als "de goedkoopste", "de beste", "met de mooiste leibomen", "de specialist" , "'A-kwaliteit" etc.

Vanzelfsprekend laten wij ons ook niet onbetuigd van deze superlatieven. Maar wat uiteindelijk telt is natuurlijk het eindresultaat en uw tevredenheid. Daarom leggen wij u uit wat wij met de gebruikte aanprijzingen bedoelen.

Voor een optimaal resultaat adviseren wij u bomen en leibomen door een professional te laten planten. Onze ervaring wijst uit dat de aanplant van bomen of leibomen nogal eens onderschat wordt. Waardoor het eindresultaat te wensen overlaat. Bomen te diep geplant om een hoogte verschil te overbruggen. Met als gevolg uitval van bomen. Verspringende bomen door hoogte verschil etc.

Ook het gebruikte materiaal bij het maken van de leiboom en de aanplant van de leiboom zouden voor het uiteindelijke resultaat en uw tevredenheid een aandachtspunt moeten zijn.

Te denken valt aan:
- dikte van de bamboe gebruikt om de schermen en etages te maken. (stokken lang 180cm en 210cm dikste zijde minimaal 18mm stokken 400cm dikste zijde minimaal 28mm)
- dikte van de palen en de lengte van de palen en aantal palen. (min. 6cm, 200cm lang, 2 palen)
- gebruikte boomband om de boom aan de palen te bevestigen. (autogordel 5cm breed)
 
Let u ook op de voorwaarden van andere aanbieders!?
Veelal wordt wel garantie aangeboden maar dan met deze voorwaarde (Als u voor datumX aangeeft dat een boom niet is uitgelopen wordt deze tegen transportkosten op nieuw geleverd. Dit geldt alleen het eerste groeijaar en betreft alleen de bomen uit de volle grond en niet de bomen die in pot zijn geteeld. Deze regeling is er alleen als er bij de boom 2 boompalen, bevestigingsband en een watergeefslang zijn afgenomen.)  Dus als u al in aanmerking komt voor de garantie moet u echter wel de kilometervergoeding betalen en wordt de dode boom niet voor u afgevoerd en de nieuwe boom niet voor u geplant!
Let ook op wat er wordt verstaan onder aanplantservice/ het aanplanten of plaatsen van de bomen dit staat meestal niet nader gespecificeerd vraag wat deze service precies inhoud anders staat u wellicht een teleurstelling te wachten. Het kan zijn dat de boom in de grond wordt gezet zonder de vereiste twee boompalen bevestigingsband en een waterslang U moet de boompalen bevestigingsband en een waterslang per boom bijbestellen (DUS GEEN GARANTIEals u dat niet heeft gedaan)
Zo ook bij het aanplanten / het laten plaatsen van leibomen dienen bij meerdere aanbieders de potgrond, palen bevestigingsband en de bevestigings materialen en de leistellage voor de leibomen apart te worden besteld.

Bomen en leibomen van Geplant-en-Klaar! 
Prijzen zijn alleen inclusief aanplant 40 liter potgrond twee boompalen(niet in plantgat maar apart geboord voor extra stevigheid). Garantie op het aanslaan van de boom. Bij dode boom kosteloos vervangen en dode boom afgevoerd. Bij twijfel na eerste groeiseizoen verlengde garantie. 

DE LEISTELLAGE  EN HET VERBINDEN VAN DE BOMEN AAN ELKAAR EN DE DAARBIJ TE GEBRUIKEN MATERIALEN ZIJN IN DE PRIJZEN INBEGREPEN.

De vermelde prijzen in de webwinkels van derden zijn danook niet (altijd) 1op1 te vergelijken met de u gedane offerte door Geplant-en-Klaar!
 

Ook is er soms de gedachte dat wanneer de leibomen eenmaal geplant zijn het werk is gedaan. Echter als er geen onderhoud aan deze bomen gepleegd wordt zal de leiboom zich op den duur weer in zijn natuurlijke groeiwijze wringen.

Bij vers voorgeleide (in het seizoen van verkoop voorzien van een bamboe rek) bomen die de meeste tuincentra en boomkwekerijen verkopen. Is het meestal nog noodzakelijk om na het eerste groeiseizoen de gegroeide takken verder in het bamboerek aan te knopen of een tak die niet optimaal in het bamboe rek zit te vervangen. De meeste mensen bezitten hiervoor echter niet over de volledige kennis en de juiste materialen.

Daarom zitten deze aktiviteiten allemaal in het pakket van Geplant-en-Klaar!.